פיקניק ביום העצמאות

על האש, עם הרבה בשר. רק משהו אחד חסר- מקום טוב לחגוג יום הולדת למדינה שלנו.

חוגגים את יום העצמאות עם תפריט ישראלי במיוחד

ביום העצמאות של ישראל, ישראלים אורזים את סלי הפיקניק שלהם בגחלים, הרבה בשר, סלטים, פיתות וחומוס. פארקים ברחבי הארץ מתמלאים במשפחות. אבל אפילו אתם יכולים לחגוג את יום העצמאות בסגנון הישראלי, עם תפריט מושלם לאירועי פרסקו מזדמנים בכל פעם שתרצו לטעום את ישראל.

חומוס ישראלי

חומוס ישראלי – מטבל החומוס האהוב והעניו ביותר – הוא חלק חיוני מהמטבח ברחבי המזרח התיכון. בישראל, שם הוא מוגש גם בארוחות הבוקר, ארוחת הצהריים, ארוחת הערב והחטיפים, זה ממש עניין איקוני. בימינו, תוכלו למצוא מטבלי חומוס בסופרמרקטים ברחבי העולם, בכל מיני טעמים. אבל שום דבר לא מתקרב לחומוס ביתי, וקל יותר להכין אותו ממה שאתם חושבים.

מטבוחה

מטבוחה, סלט מרוקאי מסורתי, הוא פופולרי כל כך בישראל שאפשר למצוא אותו ממש ליד החומוס על המדפים בחנויות. אבל הגרסה הביתית קלה וטעימה עד אין קץ. ניתן להכין מטבוחה מתובלת מאוד או עדינה למדי, לפי העדפתכם.

באבה גנוש

חצילים וטחינה הם שני מצרכים פופולריים מאוד בישראל, כך שלא מפתיע שבאבה גנוש – מטבל שמשלב את שני המרכיבים הללו ― אהוב גם הוא. אכלו אותו עם פיתה ביתית או עם ירקות.

סלט ישראלי קצוץ

סלט הירקות הישראלי הזה הוא סלט קצוץ המכיל עגבניות, מלפפונים ובצל (אפשר להוסיף גם פלפל) ותוכלו למצוא אותו על השולחן בכל ארוחה ביום. נחשו מה, הוא גם מושלם לפיקניק.

טבולה

סלט טבולה, שילוב של חיטה, ירקות ועשבי תיבול, הוא סלט קליל ומרענן, והוא מאוד פופולרי, במיוחד בבתים של יהודים ספרדים או ממוצא מזרחי. טבולה הוא ליווי נהדר לסלטים אחרים וגם לבשר על האש.

סטייקים מתובלים בלימון, פטרוזיליה ושום

סטייקים במרינדה של לימון, פטרוזיליה ושום הם יוצאים מהכלל, ומוסיפים טעם נהדר לבשר. זהו למעשה הצ'ימיצ'ורי הישראלי.

עוגיות שוקולד ישראליות (טראפלס)

עוגיות השוקולד הישראליות דומות לטראפלס ללא אפייה (חלב או פרווה), והן כה קלות להכנה שניתן להפוך אותן לפעילות פופולרית בגיל הרך. אבל הקטנטנים הם לא היחידים שאוהבים אותם ― אם יש לכם משיכה לחמאת עוגיות, סביר להניח שגם אתם תאהבו.