פיקניק בפסח
איך אפשר לסרב לפיקניק בחודשי האביב? במיוחד שהחופש ארוך ואפשר לבלות בפארקים ובים.
מסורת משפחתית לפיקניק בפסח
כל שנה עלי להתמודד עם זה: מכיוון שאיננו אוכלים חמץ בשמונת ימי הפסח, טיולים עם הילדים בחופשת הפסח הם אתגר. המסעדות הרגילות הן מחוץ לתחום. אין ארוחות צהריים במאפייה, אין קניה של חטיפים, ואפילו עצירה בבית קפה הופכת לתרגיל בהתנגדות לפיתויי ויטרינת המאפים.
במקום זאת, במהלך חג הפסח, טיול מוצלח פירושו לקחת את האוכל שלנו מהבית, אבל זה גם אומר שצריך לחשוב מחדש על מה אוכלים: אין כריכים ואין נקניקיות.
בסוף השבוע שעבר, כששאלתי את ילדיי מה הם רוצים לעשות בפסח, פלטה הבת שלי, "אנחנו חייבים לעשות את הפיקניק המסורתי שלנו!"
"הפיקניק המסורתי שלנו?" לא הייתי מודעת לכך שיש לנו כזה.
"עלינו לצאת לטבע ולערוך פיקניק עם סלט תפוחי אדמה, קציצות בקר ועוגת אגוזי לוז!"
אהה! בטח שבשנים עברו, הרעיון שלי לקצת כיף בפסח היה לקחת את הילדים החוצה לטיול בטבע. כדי להאכיל את כולם, הייתי ממלאה את הצידנית בארוחות הצהריים המפורטות למטה.
ההרגל הזה שלי בוודאי הפך ל"מסורת" בזכות הפעם שבה הזמנו חברים שומרי מצוות יותר מאיתנו לטיול בחול המועד.
"איך אנחנו הולכים להאכיל את כולם?" בעלי דאג.
"אני אביא הכל, אל תדאג," הרגעתי אותו מהר.
הבאתי את הכל (ראו רשימה למטה), חוץ מזה ששכחתי דבר אחד! כולנו שכבנו בנוחות על שמיכות פיקניק כשגיליתי ששכחתי את צלחות הנייר בבית.
"בואו נשתמש במצות כצלחות!", הציע אחד מחברינו.
למרבה המזל, הבאתי שתי קופסאות של מצות, ובהתחשב בקשיחות שלהן, הן באמת יכולות לשמש כצלחות. האורחים שלנו, עשרה אנשים בסך הכל, זללו סלט תפוחי אדמה ופירות על המצות, אכלו שיפודי קציצות בקר על מזלגות, וצחקו לאורך כל הדרך.
אנו עדיין צוחקים על זה כשאנחנו רואים את החברים שלנו. זו הפכה לארוחה בלתי נשכחת בדיוק מכיוון שהיא בסופו של דבר הייתה מאולתרת, למרות כל ההכנות המוקדמות שלי. זה היה נכון, ובהתאם לרוח חג הפסח: לאכול בטבע ולהסתפק באוכל מהבית.
פיקניק מושלם לפסח
סלט תפוחי אדמה
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני פר סועד
1 ביצה קשה קלופה פר סועד
1 בצל צהוב גדול קצוץ
6 מלפפונים חמוצים קצוצים
(אם אתם משתמשים ביותר מעשרה תפוחי אדמה, הוסיפו עוד בצל ומלפפון חמוץ)
חופן פטרוזיליה קצוצה
מיונז כשר לפסח – להוסיף לפי הטעם
מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה: יש להרתיח מים ולבשל את תפוחי האדמה (אפשר להשאיר את הקליפות – עדיף) וביצים מראש ולתת להם להתקרר לחלוטין. לאחר מכן, חותכים את תפוחי האדמה והביצים ומערבבים אותם בקערה גדולה עם חתיכות הבצל והחמוצים. הוסיפו מיונז עד שפיסות הסלט יתחילו להידבק זו לזו (אל תוסיפו יותר מדי). מערבבים פנימה את הפטרוזיליה, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. אפשר לאכול את הסלט מייד אבל הוא טוב יותר כשהוא יושב זמן מה, עדיף אפילו אם תכינו אותו יום קודם ותשימו אותו כמה שעות במקרר.
קציצות בקר כשרות לפסח
1 מארז משפחתי של בשר בקר טחון
1 בצל צהוב גדול קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
3 ביצים
½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
½ כוס קמח מצה
פלפל גרוס טרי לפי הטעם
הכנה: לושו את כל המרכיבים לבלילה אחת. בעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות בקוטר של כ-3-4 ס"מ ומטגנים אותן במחבת. הן נשמרות היטב במקרר וניתן לחמם אותן או לאכול אותן קרות.
סלט פירות
מערבבים את כל פירות העונה שיש לכם יחד, מוסיפים מעט מיץ לימון כך שהפירות לא ישחימו.
הוסיפו קצת דבש לטעם וכמה אגוזי מלך קצוצים שיהיה קראנצי'.
רשימת דברים לארוז
בנוסף לאוכל, אל תשכחו גם: צלחות, כוסות, סכינים, מזלגות, כפות, כלים להגשת אוכל, משקאות, חרדל, מיונז, קטשופ (הכל כשר לפסח), מפיות, מגבות נייר ושמיכות פיקניק או כסאות נוחים.