מגוון רחב של עסקים זקוקים במסגרת עבודתם לשימוש תדיר של רכבים מסחריים. רכבים אלו הופכים להיות ליבת העסק ממש והרצון הוא, כמובן, ברכישה של רכב מסחרי בעל יכולות גבוהות אשר ישרת את בעליו והעסק באופן המטיב ביותר.
בעלי עסקים רבים יודעים להעיד עד כמה הרכב המסחרי המשרת אותם, הטנדר שלהם, מהווה נדבך חשוב ומרכזי ביכולתם לעבוד באופן יעיל ומטיב. ניסיונם של רבים ברכישת אותם רכבים לאורך השנים מאפשר כמובן לגעת במספר נקודות חשובות שיש לקחת בחשבון בטרם נחליט על הטנדר שיתאים ביותר לעסק שלנו וליכולתנו הכלכליות.
בבסיס בחירתנו ברכב מסחרי, עלינו להגדיר תחילה את הרכב שיתאים למה שנדרש בעסק שלנו. בבסיסו, שימוש ברכבים מסחריים נוגע כמובן לשינוע של טובין. מי שמכיר את העסק שלו מקרוב, יודע לאפיין אודות הטובין אותם הוא מעביר או הכלים איתם הוא עובד. האם מדובר במוצרים עדינים ושבירים? האם רוחבם, אורכם או גובהם של הטובין דורשים שימוש ברכבים מסחריים מסוג מסוים? אם הנסיעה ברכבים המסחריים כוללת גם נסיעה בדרכים לא סלולות? ואי אלו שאלות נוספות שעל בעל העסק לשאול עצמו וזאת בכדי שיוכל, ראשית כל, לאפיין לעצמו את תכונות הרכב המסחרי להן הוא זקוק.
לאחר שהגדרנו לעצמנו את מאפייני הרכב המסחרי לו אנו זקוקים, חשוב כמובן להתאימו למסגרת התקציבית העומדת לרשותנו. לא פעם, יהיה צורך ברכבים מסחריים שאינם עומדים במסגרת התקציב שלנו. במקרים ובהם מדובר בחריגה מעטה אולי ניתן לשקול מחדש, ביחד עם רואה החשבון שלנו, את האפשרות לחרוג מעבר לתקציב שהגדרנו לעצמנו וזאת מבלי להיכנס לסיכון כלכלי של ממש. אותה חריגה מעטה בתקציב, תוכיח עצמה בהמשך לאחר שנוכל להפוך את אותו רכב מסחרי בעסק שלנו ככזה שביצועיו תורמים באופן ישיר להגדלת ההכנסות.
במקרים ובהם הרכבים להם אנו זקוקים חורגים בפער רחב מהתקציב אותו הקצבנו, יש לבחון את האפשרות ברכישת רכבים מסחריים מיד שנייה. בשוק רכבי היד השנייה ניתן לא פעם למצוא רכבים מסחריים כגון: טנדר ניסאן נבארה, מיצובישי טרייטון, איסוזו די מקס סיטרואן ברלינגו, פיאט דוקטו ועוד שאינם נופלים ביכולותיהם מרכבים חדשים כשמחירים משמעותית נמוך יותר. הדבר מקבל משנה תוקף במקרים בו ישנם עסקים הבוחנים רכישה של מספר רכבים להרחבת העסק שלהם. אז, רכישת הרכבים ביד שנייה באופן מושכל תהפוך את הרכישה לכדאית ואולי ככזו שלא תחרוג מהתקציב, אלא תביא לכך שחלק ממנו יוכל לעבור להוצאות אחרות הנדרשות בעסק.
נושא חשוב שבעלי עסקים רבים עוסקים בו, נוגע לשאלה האם לרכוש רכב מסחרי שמשקלו עד 3.5 טון או לבחור ברכב מסחרי בין 3.5 עד 4 טון? התלבטות זו נוגעת בנושא ההוצאה המוכרת. ברכב מעל 3.5 טון, כל הוצאות הרכב מוכרות במאת האחוזים במע"מ ובמס הכנסה. מדובר באלמנט שיש כמובן לקחת בחשבון, אך עם זאת על בעל העסק להבין שהוצאותיו השוטפות של רכב בעל משקל רב יותר, רבות לעומת רכבים השוקלים מתחת ל-3.5 טון.
הוצאות רכבים מסחריים מעל 3.5 אכן גבוהות יותר. בין אם מדובר בצריכת דלק גבוהה יותר, ביטוחים, טיפולים שוטפים, תשלומי אגרה ואף ירידת ערך תלולה יותר עם השנים. בהשוואות שנערכו בתחום, ההעדפה לרכב מעל 3.5 טון, שהוצאותיו מוכרות, אכן יביאו בסוף השנה עדיין להוצאות גבוהות יותר בממוצע של 8,000 עד 10,000 ₪. עבור עסקים רבים מדובר בסכומים זעומים כשברור שרכב מסחרי מעל 3.5 טון הוא זה הנדרש להם בשל צרכי העסק. במקרים ומדובר בעסק בעל צי של עשרות רכבים יש לפערים אלו משמעויות ועל כל עסק לבחון קודם האם ניתן לשלב בעסק גם טנדרים קטנים יותר? ובכך לחסוך בהוצאות.